dimecres, 11 de maig de 2011

Espeleo-canyons 2011

Aquest cap de setmana van organitzar la primera Trobada d'Espeleo-Canyons a la Pobla de Segur, i va ser tot un èxit. L'assistència va ser d'unes 280 persones, que per ser la primera edició esta molt bé.
En la trobada si va poder fer de tot desde veure el nou material de les diferents marques que van instal·lar els seus showrooms, a conferencies tant d'espeleo com de barrancs. També Es van fer diversos cursos com el de perfeccionament, autosocors tant d'espeleo com de canyons i també el curs d'aigües vives.
El dissabte a la nit es va fer el sopar de clausura i l'entrega de premis i sorteig de material.

De la S.I.S. vam anar 9 membres en Luis Enrique, Marc Banchs, Gemma Pirla, Guillem Villagrassa, Efrèn, Ricardo, Anna Simorte, Jesús i jo (Marc Pirla), teníem de ser més però van fallar alguns, espero que la pròxima edició en siguem més.

En Jesús, l'Anna i l'Efrèn van pujar el dijous a la nit, per aprofitar el divendres i fer la grallera del Corralot. Els demés vam pujar el dissabte, alguns van fer alguna cova i d'altres vam intentar fer el barranc dels estrets de Pinyana. Malauradament quan estàvem canviant-nos al cotxe va començar a caure un diluvi que ens va fer canviar de pensament i vam tornar a la Pobla de Segur a fer unes birres i muntar la tenda al càmping, que va ser tot un show amb la tenda (túnel) nova de 10 persones i plovent.
El sopar va estar molt bé, amb bona companyia i bon beure. Alguns no van ni arribar al sopar...
Desprès van donar els premis de fotografia i el sorteig de material. Al Marc Banchs li va tocar un piranya + mosquetó, a l'Anna, Jesús i l'Efrèn uns mitjons, a la Gemma Pirla una corda de 43 metres, això volia dir algú que li toques una corda a la Gemma...
I desprès de la festeta a dormir.
El diumenge el Luis Enrique i jo (Marc Pirla) vam anar a fer el curs d'autosocors en canyons i l'Anna, Jesús, Ricardo i Efrèn van fer el d'autosocors en espeleo, que va donar poc temps ja que hi havia molt temari i massa gent. I el Guillem Villagrassa, el Marc Banchs i la Gemma Pirla van anar a tornar a intentar fer el barranc dels estrets de Pinyana, el barranc anava a tope d'aigua i la Gemma Pirla va tindre un petit accident amb el vuit, cosa que va fer que la rescatessin tot tallant-li la corda. Tota una experiència.
Desprès tots a dinar i anar tirant cap a casa menys l'Efrèn i jo que vam fer cap a la cova Cuberes. Gran cova interminable i que vam entrar a les 20.30 hores quan s'estava fent fosc i vam sortir a les 6: 30 hores del matí ben mullats i cansats. Tot i les hores que vam estar dins no vam veure ni la mitat, vam donar una volta per les diferents galeries de l'Auzmendi i cap a fora. Al sortir a picar algú i dormir 4 horetes al cotxe i cap a casa que be es té de treballar.

Primer llac

Menjador a la Gatera Auzmendi

Gatera Auzmendi

Gatera Auzmendi

L'esfinter del nen


Un cap de setmana que ens ho vam passar d'allò més bé tots junts.
Desde de la S.I.S. felicitem a la federació catalana d'espeleologia per aquesta trobada que ens ha agradat molt i que no dubtarem en tornar l'any següent.