Sala Nova a la Grallera del Boixaguer (Pallars Jussà)

Arribem amb una agradable sorpresa, d’aquelles que semblen impossibles, com a minim sorprenents.
Tenim una nova sala a l’Avenc de la Grallera del Boixaguer.
LA SALA SANTAFE
Després de no poder fer la Travessa Alba (queda pendent), ens dirigim a la Grallera del Boixaguer atrets per la seva nova sala , la Galeria Imma. Vam descobrir la seva gran bellesa i junts pensàvem en tot el que queda per descobrir. Amb aquests frontals de nova generació, com els leds cree xml6.

Així que canviem el xip, visita al Boixaguer, per a .... l'exploració del Boixaguer, donant com a resultat la intuïció que la part superior de la cara la galeria lateral pot ser una continuació i ampliació de l'avenc.

Però hi havia una petita dificultat, escalar uns 15 m de colada, sense material, hem decidit tornar el cap setmana de Sant Esteve. Aquell dia vam anar directament Sergi Martínez i Josant Sánchez "Peluco", i vam poder encadenar junts l'escalada, juntament amb Josep María Lleida "Pep" Company i amic de la "artificial".
Entre els tres, hem aconseguit superar la colada sense expansius, excepte al final on un espit, s'ha col·locat, com el defineix el Pep, és un full de vidre.






I a dalt... la nostra petita recompensa una petita sala amb algunes formacions de 25 m2.
L'adrenalina va sorgir espontàniament quan s'obre un forat com un túnel de vagoneta, després de pujar el Peluco, des de dalt d'una llosa que està situat al centre de la sala a la part superior i aguantant l'equilibri, la visió li donava veure aproximadament 8-10 metres de túnel amb lleugera ascensió.


No hem pogut seguir, el temps s'acaba, hem de repetir amb més material.

Una reunió de ràpel, cordinos pel túnel d'accés, etc., hem de protegir la via, ja que es una mica exposada.

Vam tornar el 22 de febrer amb més material, trepant, una corda90 més (just per si de cas),  friends mitjans, alins, etc.  al no deixar cap corda,  vam haver de tornar a pujar, amb una cotació de  A1  subterrani (significa que rellisca, humit iamb botes impermeables). 



Aquesta vegada el ramat d'elit el composa, Carlos Casas, Sergi, Pep i el Peluco.











Ràpidament hem escalat i pujat al capdamunt, allà el Peluco encabritat al forat superior, mentre que Carlos prenia mesures, les observacions i dibuixos per la topo. El Peluco posar uns streps en una petita estalagmita i mentre Pep assegurava es va anant introduint en el forat.





Però la nostra decepció quan és d’ aproximadament 10 m, el meandre esdevé impenetrable.

Carlos es va introduir en un forat al costat de la Rappel de sortida, que també va donar uns 10 m de desenvolupament.
Així  és tot el que hem estat capaç de treure, i  a causa del 10 aniversari de la mort del Dani Santafe, hem volgut immortalitzar-lo, anomenant la via Danielo A1sub i sala Santafe.
El dijous 13 farem la premier de la pelicula d'aquesta aventura al centre, cap alla les 21h.


Aqui ens teniu!!!

Carles Cases
Josant Sanchez "Peluco"
Sergi Martinez
Josep Maria "Pep"




2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres, que xulo!
Felicitats!

Salva

Unknown ha dit...

Felicitats per l'escalada, per la troballa i pels noms escollits per l'inmortalització..