CONFERÈNCIA SOBRE EL "SISTEMA DEL ALTO TEJUELO" - CANTÀBRIA

Com a cloenda del 61è curs d'Iniciació a l'Espeleologia (Nivell-1) que s'està duent a terme aquests dies a la SIS, el proper dijous 4 de novembre tindrà lloc la conferència sobre la xarxa subterrània més gran de l'estat espanyol, el SISTEMA DEL ALTO TEJUELO (SAT), situat a Porracolina (Cantàbria).

Els seus impressionants 176.000m (176Km) de recorregut fan de difícil imaginar l'embergadura real del sistema, però si poséssim els quilòmetres en línia recta unirien per exemple Terrasa-Vinaròs, o Terrassa-Carcassone, o Terrassa-Benasque i aquesta és l'espectacular distància que recorre sota terra la morfologia del Sistema SAT que ens presentarà i explicarà l'espeleòleg Jordi Farriol Valette.

En Jordi Farriol Valette és espeleòleg de l'Espeleo Club Sabadell i membre actiu des de fa més de 20 anys de les campanyes d'exploració del Sistema Alto Tejuelo. Durant tots aquests anys d'experiència, ha pogut viure en primera persona l'evolució i creixement de la xarxa subterrània des dels seus inicis inconnexos fins a les 14 boques actuals que poden trobar-se a diferents punts del sistema.

No us perdeu aquesta interessant Conferència, on es parlarà de diverses vessants del Sistema: el seu origen, l'evolució de la xarxa i els descobriments al llarg dels anys, el treball en equip, la topografia en aquestes dimensions, els darrers descobriments i la situació actual del Sistema Alto Tejuelo.

Us hi esperem!

DIA: dijous 4/11/2021

HORA:  21:00h

LLOC: Sala d'actes del Centre Excursionista de Terrassa (C. Sant Llorenç, 10)



Galeria Menhir Oest (Fotografia cedida per la Secció d’Espeleologia de l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró)

Galeria Menhir Est (Fotografia cedida per la Secció d’Espeleologia de l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró