Avenc de la Pleta (Garraf)


El passat dissabte 19 de febrer, de bon matí vàrem tenir una sortida a l'avenc de la Pleta on en Xavier, la Conxi, l'Alba, l'Efren i jo mateix vam poder disfrutar d'un pou dels del Garraf que el germans serrano, els Dalton, han posat a la llum amb l'impuls de la revista Espeleocat.La veritat es que es un pou interessant de -77, molt còmode d'aproximar des del pàrking de la casa de la Pleta al Garraf, en una de les múltiples rieres que allí es creen.

Les coordenades UTM són: x:409018 Y:4569729 a 285 metres d'alçada.


Tot i haver estat desobstruït des de fa poc, el fet que no hagi circulat aigua fa que les formacions no siguin molt vistoses i netes, però estan força be.

Entre les fotos veureu les primeres excèntriques que he trobat, (la veritat es que cada pou te la seva curiositat....)



Si en Xavier va expressar al foro de la SIS que ell i la Conxi tenien ganes de fer algun avenc, es van quedar a gust.

Per cert, en Xavier es va apuntar amb l'Efren a explorar el final de l'avenc (de -68 a -77) a cercar que hi ha radera de l'interrogant... sense corda!!!!. Els de l'equip actimel van sortir amb el seu mono blanquet, ben embarrat!!!!




Entre les fotos, un homenatge als desintal.ladors, rol que en Xavier va acomplir excepcionalment.

Qui desinstal.la té aquell punt del que sap que està tancant la porta i que ha de deixar-ho tot ben net.


... I vigilar molt amb deixar-se res de material! doncs a dalt, tothom acaba preguntant sobre una xapa que no apareix i les sospites recauen sobre ell. Però siguem positius, algú tindrà aquest regal de trobar un mosquetó o una xapa, aquest és un al·licient més dels que obren el pou. Confessem-ho.





Un bon avenc i una bona sortida... després l'Efren i jo vam anar a fer l'avenc del Serp, del que adjuntem una foto i que està al costat.
Més tard i vam "explorar" la riera avall, trobant altres forats, entre ells, un avenc petitó del que encara no sabem el nom d'uns 3-4 m de fondaria molt kuko.