CUEVA GÜERTA


Cueva Güerta, cavitat situada a Teverga (Astúries)








Panell informatiu proper a la cova
Aquesta passada Setmana Santa la SIS va participar per segona vegada en els treballs que el CADE està realitzant a Cueva Güerta.  Allí varem compartir la feina amb espeleòlegs asturians i d'altres grups col·laboradors.


Al llarg dels mes de 14 Km de desenvolupament de la cova, en el seu interior, s'hi troben la confluència de diferents rius subterranis, colònies de ratpenats i nombroses formacions. Tot això fa que  esdevingui una cavitat d'alt interès, tant és així que va ser declarada Monument Natural pel Principado de Asturias  i es va incloure dins els Parque Natural de La Mesa-Ubiña.


Degut a la seva fràgil conservació, i al seu alt valor hidrològic, geològic i ecològic, a cavitat està tancada des de fa molts anys.





L'any 2012 el CADE (Colectivo Asturiano de Espeleólogos) va iniciar, amb el permís del Principado, els treballs a Cueva Güerta amb l'objectiu de realitzar una nova topografia  i una reconstrucció amb 3D de la geometria de la cavitat utilitzant les tècniques mes modernes de presa de dades per tal d'actualitzar la informció. També s'aprofita per explorar i revisar de nou la cavitat així com fotografiar i documentar gràficament la cova. 



Galeria San Martín



En el següent enllaç és el blog que el CADE ha dedicat a Cueva Güerta i hi podeu trobar mes informació sobre els treballs realitzats en aquesta cavitat.

http://cuevaguerta.blogspot.com.es/




Només ens queda dir que, com en altres ocasions, l'experiència ha estat molt positiva i que esperm tornar ben aviat a remullar-nos sota la pluja d'Astúries. Gràcies per convidar-nos!


Últims preparatius  als cotxes abans d'entrar a la cavitat




Galaeria San Martín










Aprofitem per retirar deixalles  velles de la cavitat









Alba Turmo
(fotografies: Antón, Dani i Alba)