LLIBRE “COLEÒPTERS CAVERNÍCOLES DE CATALUNYA” - Joan Pallisé i Clofent

DIA 16/07/20

Us informem que ja teniu a la vostra disposició el nou llibre “COLEÒPTERS CAVERNÍCOLES DE CATALUNYA” del nostre company Joan Pallisé i Clofent, veterà i actiu membre de la SIS des de l'any 1970. Aquesta publicació forma part de la col·lecció "CET de Llibres" que difon, per mitjà de l'editorial Omnia Books, els treballs realitzats pels socis del Centre Excursionista de Terrassa. Celebrem que surti a la llum aprofitant el 50è aniversari de la SIS del Centre Excursionista de Terrassa i el 40è de la Federació Catalana d’Espeleologia.

El llibre que us presentem ha estat concebut com una eina d’informació i documentació pels espeleòlegs i entomòlegs interessats en el coneixement d’aquest grup de la fauna subterrània del nostre país.

“És un orgull per al Centre Excursionista de Terrassa, conjuntament amb la Secció d’Investigacions Subterrànies, la SIS, i just en el seu 50è aniversari, poder oferir-vos aquesta obra que amb tanta passió, dedicació i meticulositat ens presenta el seu autor, consoci d’aquesta entitat. Gràcies, Joan, per contribuir que tots els qui compartim aquest planeta ens coneguem una mica millor!” (Xavier Busom i Masjoan - President del Centre Excursionista de Terrassa)

Cal agrair a la Federació Catalana d'Espeleologia i a l'Associació Catalana de Bioespeleologia pel seu inestimable suport.



SOBRE L’AUTOR:

Nascut a Montblanc (Conca de Barberà) l’any 1951, Joan Pallisé i Clofent és Enginyer Industrial i Màster en Intervenció Ambiental. Professionalment ha treballat en el món industrial dins els àmbits de l'enginyeria de control, de l’energia i del medi ambient, havent realitzat diversos llibres i publicacions en revistes especialitzades.

Ha estat director del Servei Meteorològic i director general de Medi Natural, a la Generalitat de Catalunya.

De molt jove s’impregnà en la tradició de l’excursionisme català i del seu esperit naturalista, desenvolupant les primeres activitats al Club Excursionista Montblanc i posteriorment al Centre Excursionista de Terrassa, molt especialment a les seccions d’espeleologia (GIEM i SIS).

A la primera meitat de la dècada dels seixanta començà les activitats espeleològiques a les Muntanyes de Prades, que a poc a poc s’estengueren per tot Catalunya i la resta de l’estat. Dins les activitats desenvolupades s’hi compten centenars exploracions, recerca de noves cavitats, topografies i algunes troballes arqueològiques. A partir de l’any 1968 entrà en contacte amb el Museu de Zoologia de Barcelona i l’equip de bioespeleòlegs que liderava el seu director Dr. F. Español, interessant-se per aquesta disciplina, presentant alguns treballs als primers Congressos i Simpòsiums d’Espeleologia.

Mentre preparava un llibre de les principals coves i avencs de les muntanyes de Prades, va entrar en contacte amb l’Associació Catalana de Bioespeleologia (BIOSP) i arran d’un article el juliol de 2008 penjat a l’Espeleobloc on els companys informaven de diversos canvis de denominacions (família, gènere...) de coleòpters “cavernícoles”, es plantejà efectuar una recopilació i actualització de dades d’aquest grup, pensant que podia servir com una eina d’informació i documentació per espeleòlegs i entomòlegs interessats en el coneixement de la fauna subterrània de Catalunya.

L’autor és un actiu col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i membre destacat de l’Associació Catalana de Bioespeleologia i de l’Institut Català d’Espeleologia i Ciències del Karst. 

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE:

El 17 de setembre de 2020, a les 20.00h al Centre Excursionista de Terrassa.

ON PODEU TROBAR EL LLIBRE?

TELEMÀTICAMENT:

PRESENCIALMENT:

A la secretaria del Centre Excursionista de Terrassa.