Conferència · El misteri dels cristalls gegants de guix de Naica, Mèxic


Cristalls gegants de guix de Naica - Fotografia de Carsten Peter

Dijous 25 de maig de 2017 a 2/4 de 9 del vespre a la Sala Àngel Casanovas del CET es realitzarà una conferència a càrrec de la Dra. M. Àngels Canals Sabaté sobre els cristalls gegants de guix de Naica

La mina de Naica és una mina de plom i plata que està situada a l’estat Chiuaua de Mèxic i que està en explotació. Els cristall de guix s’han format en una cavitat natural situada a 290 m de profunditat. Aquests cristalls, els més grans que es coneixen, poden arribar als 11m de llargada, fan més d’1 m de gruix i poden pesar més de 50 Tm.

La bellesa i la singularitat dels cristalls de selenita de Naica fa d’aquest indret un espai excepcional i que cal preservar.

La Dra. M. Àngels Canals Sabaté, professora titular de Cristal·lografia i Mineralogia del grup de recerca Mineralogia aplicada i geoquímica de fluids del Departament de Mineralogia, Petrologia i Geologia Aplicada de la Universitat de Barcelona fa recerca sobre els fluids que es troben tant en conques sedimentàries com en ambients magmàtics poc profunds. Ha treballat en la gènesi dels dipòsits minerals d'origen hidrotermal.

Arran de la finalització del 58è Curs d'iniciació a l'espeleologia, tindrem un passi d'una pel·lícula sobre la cova de naica seguida d'una conferència sobre els cristalls d'aquesta cova per part de la investigadora M.Àngels Canals. Al finaltzar es farà l'entrega de diplomes dels alumnes que han fet el curs d'espeleologia.

Imatge extreta de Minercat